5 tips om je kinderen te helpen de feestdagen door te komen

Leuk, die feestdagen. Maar met een beetje pech worden de prikkels je kinderen al snel te veel. En feestdagen met drukke, vervelende kinderen zijn toch net wat minder plezierig! Met behulp van onderstaande 5 tips zorg jij er simpel voor dat de feestdagen leuk blijven:

Tip 1: Let op regelmaat

‘s Avonds lekker samen eten, bijvoorbeeld op Kerstavond, is hartstikke gezellig. Het wordt echter al snel wat later dan normaal, waardoor de kinderen ook later naar bed gaan. In zo’n drukke tijd is dat niet ideaal, want dat slaaptekort ga je op een gegeven moment merken. Zorg er daarom voor dat de kinderen op tijd naar bed kunnen, ook na een feestelijk diner.

Tip 2: Houd het kort

Een groot feestmaal met de hele familie is natuurlijk heel leuk. Voor kinderen duren al die gangen echter al snel veel te lang. Wil je voorkomen dat de kids aan tafel vervelend worden? Schotel ze dan niet te veel gangen op, of maak een mooie wandeling tussen de gangen door. Van een beetje beweging wordt het toetje nog lekkerder!

Tip 3: Gun ze een beetje rust

Vooral in december volgen de feestdagen elkaar razendsnel op. Plan daarom tijdens de normale dagen niet te veel extra’s in en houd het rustig. Zo krijgen je kinderen tussen de feestdagen door even de kans weer op te laden.

Tip 4: Houd het klein

Heb je een grote familie? Dan zijn de feestdagen het ideale moment om elkaar weer eens te zien en te spreken. Zo’n groot en druk gezelschap zal zeker voor kleine kinderen voor veel extra prikkels zorgen. Je kunt er ook voor kiezen om zo’n feestdag met alleen het gezin door te brengen. Op deze manier heb je echt eens tijd voor elkaar en kan iedereen ervan genieten.

Tip 5: Ken je kind

Vind je kind niets leuker dan spelen met zijn neefjes en nichtjes? Kan hij of zij niet wachten om opa en oma te zien? Dan kun je natuurlijk best besluiten om er toch een groot familiefeest van te maken. Ieder kind is nu eenmaal anders. Bedenk wel dat een feestdag pas echt leuk is wanneer de kinderen het naar hun zin hebben, omdat je als ouder dan ook echt de tijd hebt om te genieten. Fijne feestdagen!